Digges av verdensmestrene!

Før VM-sesongen FIA World RX 2017 etablerte Petter Solberg rallycrossteamet PSRX Volkswagen Sweden. Et drømmeteam bestående av ham selv og svenske Johan Kristoffersson. I løpet av sesongen har stjerneduoen rattet hver sin firehjulsdrevne Volkswagen Polo RX Supercar. Best gikk det for Johan Kristoffersson, som la beslag på førsteplassen og ble verdensmester – med Petter Solberg hakk i hælene. I tillegg til de beste førerne består teamet også av de aller beste mekanikerne og de beste varemerkeleverandørene på markedet. En av disse er som sagt Volkswagen – og en annen er Luna. Det sier vel kanskje det meste…

Hvorfor digger så Petter Solberg Luna?

– Fordi de er best. Vi har prøvd mange leverandører opp gjennom årene, men Luna er den som gir oss mest igjen for pengene. Vi trenger ikke flere leverandører innenfor verktøy og forbruksmateriell, siden Luna muligens har det bredeste sortimentet på markedet. Sammen med Luna har vi også utviklet virksomheten vår, i og med at vi sammen har kommet frem til og utviklet spesialløsninger. For eksempel når vi bytter girkasse – i starten tok det 15 minutter, i dag tar det ni minutter, men vi tar sikte på å komme ned under åtte minutter. Så det er vår felles streben etter å bli bedre og mer effektive som gjør det så artig.

Kan man dra nytte av dette som eget verksted?

– Absolutt. Ved å ha orden og system på verkstedet får man effektiv flyt. Sammen har vi gjort studier med eksempler på at man kan øke effektiviteten med opp mot 40 %. Det innebærer at man med Lunas tenkemåte og konsept skulle kunne gå fra å utføre service på og reparere seks biler per dag til åtte-ni biler i løpet av det samme tidsrommet. Det er med andre store penger å tjene!